• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Eleva câștigătoare a concursului anual de traducere, propusă pentru un premiu din partea municipalității Cluj

Eleva Roxana Maria Chiorean, de la Colegiul “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, câștigătoare a Concursului Anual de Traducere “Juvenes Translatores” ar putea fi premiată cu suma de 1000 lei. Propunerea va fi supusă votului în cadrul ședinței Consiliului Local, în data de 11 martie.

Eleva a fost premiată, în luna februarie, și de Ministrul Educaţiei Adrian Curaj.

Roxana Maria Chiorean este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ din Cluj-Napoca şi a câştigat concursul CE alături de alţi 27 de elevi de liceu, câte unul pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene. La concurs au participat peste 3.000 de adolescenţi de la 736 de şcoli de pe întregul continent. Din România au participat 152 de elevi de la 31 de licee, iar tema traducerilor a fost cooperarea pentru dezvoltare şi elevii au putut alege oricare dintre cele 552 de combinaţii posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Câştigătoarea din România a ales să traducă din limba engleză în română. Câştigătorii concursului ‘Juvenes Translatores’ vor fi premiaţi la Bruxelles în data de 14 aprilie 2016, ceremonia desfăşurându-se în prezenţa doamnei Kristalina Georgieva, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Sursa: www.voceatransilvaniei.ro


Lasă un Comentariu