• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Cum poți susține Fondul Jazz in the Park. Cumpără biletele neobligatorii!

Cumpără un bilet neobligatoriu la festivalul Jazz in the Park și susții comunitatea! Biletele neobligatorii le poți cumpăra online. Ai satisfacția că lași ceva frumos în urmă și pui umărul la susținerea artei experimentale în Cluj.

Biletele poți să le cumperi de aici.

8.870 lei este suma care a fost donată în prima zi de campanie pentru Fondul Jazz in the Park, la Picnic in the Park. Mai avem de strâns cel puțin 13.000 euro pentru că vrem să finanțăm trei proiecte de artă experimentală. Vom susține artiștii clujeni și proiectele artistice experimentale pe care le dezvoltă. Am primit 39 de proiecte, din care juriul fondului a ales trei proiecte ce vor fi finanțate:

Moara

Moara este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Inițiatorii proiectului își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată. Proiectul îmbină artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Locul în care va fi amplasat podul pietonal va fi stabilit în urma unei documentări și în colaborare cu autoritățile locale.

Jazz of the Park – Our Environment Remixed

Sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzici electronice din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet.

Măscărici-reinterpretarea cărților de joc multiculturale

26 de ilustratori grafici își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a Păcăliciului pe care l-am jucat când eram mici. Se îmbină astfel artele vizuale cu designul.

În cazul în care vom aduna din donații mai mult de 15.000 euro, vom susține și următoarele proiecte, în ordinea stabilită de juriu: Glow, Reintegrare și Teen Spirit. Glow este un proiect de artă vizuală care transformă ramurile și frunzele unui copac în spațiu de proiecție, Reintegrare urmărește realizarea de aplicații interactive create de sunet, formă și lumină, care compun o instalație formată din sculpturi acustice. Scopul proiectului Teen Spirit este realizarea unei producții aflate la confluența dintre teatru, muzică, arte plastice și performance care să promoveze dialogul intercultural și cel între generații.

Din juriul Fondului Jazz in the Park fac parte Rariţa Zbranca – manager cultural, Ruxandra Hurezean – jurnalist, Răzvan Luca – arhitect, Paul Bucovesan – art director și Meda Corovei – coordonatorul Fondului Jazz in the Park. Fondul Jazz in the Park este susținut de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cum poți dona

Campania de donații pentru proiectele selectate a început sâmbătă, 14 mai, la Picnic in the Park. Biletele neobligatorii sunt disponibile și online, prin rețeaua BiletMaster.ro, la prețul de 10 lei. Cumpără biletul tău de aici.

Sursa:


Lasă un Comentariu