• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Trei actori selectați pentru mențiunea specială a Bursei Alex. Leo Șerban

Ela Ionescu, Mircea Postelnicu și Ilie Dumitrescu Jr. sunt cei trei tineri actori propuși pentru mențiunea specială din cadrul Bursei Alex. Leo Șerban.

Board-ul competiției i-a remarcat pentru prestațiile avute în producții ale anului 2017.  Câștigătorul bursei în valoare de 1000 de euro va fi anunțat în cadrul Galei de închidere TIFF 2018.

Ela Ionescu a impresionat în rolul Evei, tânăra emigrantă româncă nevoită să se prostitueze în filmul Dimineaţa care nu se va sfârşi (r. Ciprian Mega). A absolvit UNATC și joacă în spectacole de teatru pe diferite scene din București. A debutat într-un rol principal în lungmetrajul La limita de jos a cerului (r. Igor Cobileanski). A jucat în Câini (r. Bogdan Mirică), câștigătorul Trofeului Transilvania în 2016 și a putut fi văzută anul acesta la TIFF în Coborâm la prima (r. Tedy Necula).

Mircea Postelnicu l-a interpretat pe Toma, soțul disperat să-și ajute iubita în filmul Ana, mon amour, regizat de Călin Peter Netzer. A fost primul lui principal într-un lungmetraj. S-a născut în București, în 1987, și a absolvit UNATC în 2010. În pezent este actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Ilie Dumitrescu Jr. studiază actoria la Londra și deține deja în portofoliul său câteva roluri importante, în ciuda celor numai 20 de ani. Recent s-a remarcat interpretându-l pe Olah în filmul Un pas în urma serafimilor, debutul regizorului Daniel Sandu.

Este pentru prima oară când un actor român este premiat în cadrul Bursei Alex. Leo Șerban, creată în 2012 de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative, în memoria unei personalități marcante a cinema-ului românesc, scriitorul și criticul Alex. Leo Șerban.


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu