• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

“Mamma Mia”, “Dancing Queen” sau “Take a Chance on Me”. Tribute ABBA şi alte cinci vedete ’80 la Cluj!

THE SHOW – a Tribute to ABBA, CC CATCH, ERUPTION, GAZEBO, FR DAVID și JOY vor concerta la Cluj-Napoca în 19 septembrie 2020, în cadrul Discoteca ‘80 Cluj, ce va avea loc la BTarena – Sala Polivalentă. 

Anunțul oficial a fost făcut în fața a mii de iubitori ai muzicii, în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului care a avut loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, la Polivalenta clujeană. Biletele la evenimentul din 2020 au fost deja puse în vânzare, iar 500 dintre acestea s-au epuizat deja.

În cadrul Discoteca ’80, ediția 2019, în fața unei săli pline de oameni veniți din întreaga țară și din străinătate, au concertat unii dintre cei mai iubiți artiști ai anilor ’80: Thomas Anders & Modern Talking Band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan, într-un concert cu o durată de peste 5 ore.

Melodii precum „Brother Louie”, „Cheri Cheri Lady”, “You’re My Heart, You’re My Soul”, „Girl, You Know It’s True” sau „Boys” au fost printre cele mai fredonate hituri ale evenimentului. 

The SHOW – a tribute to ABBA

„Cea mai bună ABBA de la ABBA încoace!” e doar una din afirmațiile pline de admirație ale fanclubului oficial al legendarei formații. Show-ul care va ajunge și la Cluj, la Discoteca ’80, a fost prezentat cu imens succes în fața publicului de peste 700 de ori, în 40 de țări din întreaga lume. Cel mai mare concert a fost susținut în Sao Paolo, Brazilia, în fața a nu mai puțin de 70.000 de spectatori.

ABBA vinde și acum 2 milioane de discuri pe an. Show-ul omagiu include toate hiturile formației – între care “Waterloo”, “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Gimme! Gimme! Gimme! (A Man after Midnight)”, “Take a Chance on Me”, “Chiquitita”, “Money, Money, Money”, “Knowing Me, Knowing You”, “SOS”, “Super Trouper” – într-un concert de 80 de minute.

Acesta este susținut de 10 muzicieni, alături de patru instrumentiști ai London Symphonic Rock Orchestra și cu participarea extraordinară a unui membru original ABBA, Ulf Andersson.

CC CATCH este o cântăreață olandezo-germană de muzică pop, care, în anii ’80, a fost una dintre cele mai populare din Europa. A ajuns în topuri cu numeroase hituri precum „I Can Lose My Heart Tonight”, „Heartbreak Hotel”, „Cause You Are Young”, „Strangers by Night”, „Heaven and Hell”. 

ERUPTION este o formație britanică disco, R&B și soul. Trupa este cunoscută mai ales pentru melodiile “One Way Ticket” și “I Can’t Stand the Rain”, care au devenit uriașe hituri internaționale. Formația s-a aflat la apogeul succesului în anii ’70 și ’80, iar unul din elementele prin care s-a remarcat a fost solista Precious Wilson, care va urca pe scena Discoteca ’80, la Cluj.

GAZEBO sau Paul Mazzolini, pe numele lui oficial, este un solist italian al genului italo disco – o variațiune a genului euro disco, popular în anii ’80. Fără doar și poate, cel mai important și îndrăgit hit al lui Gazebo este “I Like Chopin”. Melodia s-a plasat pe primul loc în topurile muzicale din 15 țări.

FR DAVID – pe numele său de botez Elli Robert Fitoussi – este un muzician francez născut în Tunisia. Cea mai cunoscută melodie a sa, fredonată pe întreg mapamondul, este “Words”. Hitul a dus la vânzarea a opt milioane de albume în întreaga lume. Puțină lume știe că FR David și-a început cariera de chitarist într-o trupă “de garaj” franceză, Les Trefles.

JOY este o trupă pop din Austria care a început să activeze la începutul anilor ’80. Cei trei membri originali s-au cunoscut în liceu, dar ulterior au urmat cariere diferite. După reîntâlnirea care a avut loc în 1984, au decis să cânte împreună și au început să cunoască în scurt timp succesul. Cele mai cunoscute hituri ale formației sunt “Touch by Touch” și “Valerie”.

Discoteca ’80 Cluj, la a treia ediție

Discoteca ’80 Cluj s-a aflat în 2019 la cea de-a treia ediție. În septembrie 2018, la a doua ediție a evenimentului, o sală plină de iubitori ai muzicii din întreaga țară a cântat, a dansat și s-a distrat la Sala Polivalentă din Cluj, alături de Ricchi e Poveri, Boney M, Bad Boys Blue și Samantha Fox. În septembrie 2017, într-o Polivalentă plină, au cântat spre încântarea publicului Alphaville, Sandra, Londonbeat și Fancy.


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu