• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Invazie de expoziții la Zilele Maghiare. Duminică, startul oficial

Muzeele Clujului în care se desfășoară expozițiile Zilelor Culturale Maghiare (ZCM) pot fi vizitate și luni și marți, când ele sunt de obicei închise. Gala oficială de deschidere a festivalului la care sunt așteptați peste 200.000 de participanți se va da duminică.

Centrul de Interes este gazda unei expoziții în premieră națională și care aduce în fața publicului lucrări din valoroasa colecție a Institutului de Artă Contemporană – Dunaújváros. Expoziția este intitulată ”Schimb de teren II”.

Sâmbătă sunt două expoziții de excepție, care vor fi vernisate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN). Este vorba de „Schimbări”, a artistului fotograf Peter Korniss, și „Polifonii vizuale în trei” a artiștilor Gyongyi Karoly Zold, Tibor Kolozsi și Zoltan Gergely.

Vineri, la Muzeul de Artă a fost vernisată expoziția ”Artiști plastici contemporani de la Szentendre”. Expoziția adună 12 artiști maghiari cu lucrări de dată recentă, realizate după anul 2000.

La vernisaj au participat Katalin Demeter, consulul cultural al Ungariei la Cluj, Dorottya Gyurk, viceprimar al orașului Szentendre, Lucian Năstasă – Kovacs, managerul MACN, pictorul Florin Ștefan. Curatorii expoziției sunt Imre Szakacs și Attila Iakob.

Cei interesați pot viziona gratuit lucrările celor 12 artiști de la Szentendre pe toată durata de desfășurare a ZCM, inclusiv luni și marți, zile în care în mod obișnuit muzeul este închis.

Programul zilei de duminică:


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu