• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Ideile tinerilor pentru Cluj. TOP 10 proiecte ce primesc finanţări de câte 4.500 de lei

Un număr de 9.652 de voturi au fost acordate de 3.192 de clujeni pentru cele 123 de inițiative de dezvoltare a orașului înscrise de tineri în cadrul procesului participativ Com’ON Cluj-Napoca 2019.

Inițiativa Teatru Mut a grupului Concept, care a strâns cele mai multe voturi (247), propune organizarea unor ateliere de teatru, jonglerie, animație, pantomimă, dans, improvizație, acrobație și fotografie care urmează să se desfășoare într-o hală care inițial avea o cu totul altă destinație.

TOP 10 cele mai votate iniţiative

Lista integrală a inițiativelor înscrise, în ordinea descrescătoare a voturilor, AICI!

Primele 49 de inițiative, în ordinea voturilor, se intenționează a fi finanțate cu 4.500 de lei/inițiativă și a fi puse în practică în perioada mai – noiembrie 2019. Pe lângă acestea, se intenționează finanțarea unei inițiative înscrise la Com’ON Cluj-Napoca de un grup cu oportunități reduse. Propunerea se intitulează UP your limits!, aparține grupului Handicope și include seri de şezătoare, seri tematice interactive (pe teme precum stigma/prejudecăţile, comportament dezirabil faţă de persoana cu dizabilităţi, mituri legate de dizabilitate), seri de karaoke, ieşiri în comunitate a tinerilor cu dizabilităţi.

Inițiativele au fost înscrise de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani și abordează teme care se încadrează într-una sau mai multe din cele șase categorii-reper oferite de organizatori: 44 de propuneri au fost înscrise în categoria up-date – aducerea împreună a noului cu vechiul din oraș, 73 în categoria bring-up – abordarea de teme noi în comunitate, 26 de idei s-au încadrat în categoria green-up – mediul înconjurător și relația omului cu natura, 68 de propuneri în categoria meet-up – activarea unor spații din oraș sau schimbarea funcțiunii acestora, 49 de idei au fost înscrise în categoria close-up – povești individuale care ilustrează multiculturalitatea, diversitatea, iar 61 de propuneri au fost înscrise în categoria grow-up – maturizarea clujenilor – de când sunt copii până devin cetățeni activi.

 


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu