• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Festival de bere artizanală la Cluj. Participă cinci producători locali

Craft Beer Festival este un eveniment dedicat berii artizanale și fabricilor independente din România, aducând la Cluj peste 22 producători de bere și cidru artizanal, băuturile fiind servite direct de către berari, din standurile amenajate la locația festivalului. 

Craft Beer Festival revine, în perioada 13-15 iulie 2018, în parcul Hotel Sport din Cluj-Napoca. Față de inițiativa de anul trecut, la care au participat aproximativ 10 producători autohtoni de bere și cidru, ediția de anul acesta aduce un număr dublu de berari artizanali, cinci dintre aceștia fiind chiar din județul Cluj.

Producătorii autohtoni de bere și cidru anunțați în cadrul evenimetului sunt: 1717, Amistad, Bere a la Cluj,  Bereta, Brewdog, Capra Noastră, Clarks Cider, Csiki Sor, Harvester, Hophead, Hop Hooligans, Lăpușna, Nemțeana, Neuron Mash,  One Beer Later, Patos, Sikaru, Three Happy Brewers, Turnul Berarilor, Urban Brewery și Zăganu. 

Producătorii vor veni la festival atât cu beri consacrate din portofoliul lor, cât și cu beri lansate de curând, unele disponibile în premieră la festivalul din Cluj. Printre berile disponibile în premieră la Craft Beer Festival puteți găsi strawbery milkshake IPA, Sorachi Ace single hop IPA ( ambele de la Hop Hooligans) sau chiar o bere cu cascara, produsă de Kutuma pentru Meron, ce va putea fi degustată exclusiv la evenimentul din weekend.

Curs de inițiere în fabricarea berii și concurs de Homebrewing

În cadrul festivalului va fi organizat un curs de inițiere în fabricarea berii, intitulat Arta de a face bere, curs susținut de profesioniși în domeniu și coordonați de Brews Brothers, cel mai mare furnizor de echipament dedicat pasionaților de făcut bere pe cont propriu. De asemenea, festivalul cuprinde și un concurs de Homebrewing, deschis tuturor celor pasionați de bere,  în cadrul acestuia fiind evaluată munca celor care fac bere acasă. Din comisia de jurizare fac parte 5 specialiști berari și cunoscători de bere, iar premiile vor fi oferite de către cei de la Brews Brothers.

În cele 3 zile de festival vor concerta pentru public trupe și artiști precum Ska-nk, David (de la David & 6 Martini Band), Natif, Infusion și Andrei Petru, iar în zona dedicată mâncării vor fi prezenți: Cimbru, Alioli, Blend.Brews and Bites, Food Squad, Bătrânul Sas, Yep’n Yo și Bianco Milano.

Craft Beer Festival se desfășoară de vineri după-amiază, de la ora 16.00, pînă duminică seara, în Parcul Hotel Sport (Aleea Stadionului), iar intrarea este liberă.

 


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu