• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Clujenii, invitați la Festivalul Internațional de Scurtmetraje. ClujShorts vine cu o ofertă de peste 180 de proiecții

Au mai rămas câteva zile până la debutul Festivalului Internațional de Scurtmetraje ClujShorts. 181 de scurtmetraje vor fi proiectate în cadrul celei de-a IV-a ediții ClujShorts, festival ce va avea loc în perioada 4-10 aprilie, la cinematograful Victoria.

Scurtmetrajele selectate însumează comedii cu un umor plin de subtilitate și absurd, drame cu personaje și povești incredibil de complex contruite, animații ce acoperă paleta vizuală de la magic la grotesc, documentare ce se angajează critic și provoacă spectatorul la luare de poziție, cât şi experimentale.

Începând cu acest an ShortsTV România este partenerul festivalului. ClujShorts International Short Film Festival este un festival internațional dedicat filmelor de scurtmetraj. Produs și organizat de Asociația Persona începând cu anul 2013, ClujShorts a crescut anual ca număr de participanți și ofertă artistică. În acest fel festivalul a dobândit un loc bine conturat în peisajul cultural autohton, acoperind o nișă insuficient exploatată a domeniului cultural românesc.

Pe lângă proiecțiile propriu zise de scurtmetraje, ClujShorts oferă o gamă largă de evenimente complementare: întâlniri între public și realizatori de filme, întâlniri între producători, conferințe, masterclass-uri, workshop-uri, expoziții. Aceste evenimente au loc atât în timpul festivalului, cât și în afara acestuia.

Festivalul ClujShorts are un caracter competițional. Filmele proiectate concurează astfel pentru 15 premii: Trofeul ClujShorts, Premiul Special al Juriului, Premiul Publicului, Premiul Presei Clujene, Premiul Organizatorului, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun montaj, Premiul pentru cel mai bun documentar, Premiul pentru cea mai bună animație, Premiul pentru cea mai bună actriță, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cel mai bun film studențesc, Premiul pentru cea mai bună imagine.

 

Rezervări pentru grupuri organizate, se pot efectua zilnic, între orele 10-14, la tel.: 0767 10 48 57 sau e-mail: clujshortsoffice@gmail.com Alte sunt disponibile pe http://clujshorts.ro/ și pe https://www.facebook.com/ClujShorts/

 

Sursa: voceatransilvaniei.ro


Lasă un Comentariu