• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Au fost decernate Globurile de Aur 2021. "Nomadland" și "The Crown", marii câștigători

Filmul ”Nomadland” a fost desemnat cel mai bun film dramatic, iar ”The Crown” a câştigat patru trofee, inclusiv la categoria “cel mai bun serial TV – dramă”, la gala de decernare a Globurilor de Aur.

Lungmetrajul ”Nomadland” a fost desemnat cel mai bun film dramatic, iar ”The Crown” a câştigat patru trofee – inclusiv la categoria cel mai bun serial TV – dramă, într-o ceremonie televizată din New York şi Los Angeles. Aceasta a fost organizată în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19 şi marcată de controverse legate de lipsa de diversitate din cadrul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), instituţia care atribuie aceste trofee, informează site-ul revistei Variety, scrie Agerpres.

“Nomadland”, o dramă realizată cu un buget mic de producţie, despre o femeie care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformându-şi camioneta într-o locuinţă mobilă şi călătorind alături de alţi compatrioţi într-o caravană ce străbate vestul american, după colapsul unui orăşel din Nevada, s-a impus la categoria cel mai bun film – dramă şi a făcut istorie pentru regizoarea sa, Chloe Zhao. Cineasta americană de origine asiatică a devenit cea de-a doua femeie din istoria Globurilor de Aur care câştigă premiul pentru regie, după Barbra Streisand, care a fost premiată în 1984 pentru regia filmului “Yentl”.

Evidenţiind schimbarea de dinamică apărută în mass-media, ceremonia din acest an a fost dominată de serviciile de streaming, iar platforma Netflix a câştigat în total 10 premii. “Borat Subsequent Moviefilm”, produs de Amazon, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film – comedie/musical în acest an.

Serialul „The Crown”, produs de Netflix, a fost desemnat drept cel mai bun serial-dramă. 

Lista celor mai importante premii acordate– Cel mai bun serial TV dramă: “The Crown”– Cea mai bună actriţă într-o serial dramă: Emma Corrin, “The Crown”– Cel mai bun actor în serial de comedie: Josh O’Connor, “The Crown”– Cel mai bun serial TV musical sau comedie: “Schitt’s Creek”– Cea mai bună actriţă în serial TV: Catherine O’Hara, “Schitt’s Creek”– Cel mai bun actor în serial TV – musical / comedy: Jason Sudeikis, “Ted Lasso”– Cea mai bună miniserie: “The Queen’s Gambit”– Cel mai bun film, dramă: “Nomadland”– Cea mai bună actriţă în lungmetraj dramă: Andra Day, “The United States vs. Billie Holiday”– Cel mai bun actor în lungmetraj dramă: Chadwick Boseman, “Ma Rainey’s Black Bottom”– Cea mai bună comedie: “Borat Subsequent Moviefilm”– Cea mai bună actriţă într-un musical ori comedie: Rosamund Pike, “I Care a Lot”– Cel mai bun actor într-un musical sau comedie: Sacha Baron Cohen, “Borat Subsequent Moviefilm”– Cel mai bun regizor, lungmetraj: Chloe Zhao, “Nomadland”– Cel mai bun scenariu: “The Trial of the Chicago 7”


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu