• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

4 zile, 32.000 de oameni. Cât a câştigat BT Arena de pe urma lui Andre Rieu. "Îl vom mai vedea la Cluj!"

Celebrul violonist și compozitor Andre Rieu a concertat pentru prima dată în Cluj-Napoca, în faţa a peste 32.000 de oameni. Cele 4 concerte din BT Arena au fost sold-out. 

“Doi ani de zile am negociat cu echipa lui Andre Rieu pentru un concert la Cluj-Napoca. El nu se aştepta să aibă aşa succes, de aceea a şi ezitat să vină mai devreme. El preferă oraşele unde a performat. În discuţiile cu managerul lui, care era sceptic, am plecat foarte precaut. Am anunţat un concert, s-au vândut biletele în două ore, am anunţat al doilea, biletele s-au vândut până în următoarea zi. Dacă am mai fi putut, am mai fi pus un concert, dar erau alte evenimente antamate. 42% dintre participanţi au fost din judeţul Cluj, restul au venit din Transilvania. Cred că îl vom mai vedea pe Andre Rieu la Cluj-Napoca”, a declart Ionuţ Rusu, director BT Arena. 

Cât a câştigat BT Arena după concertul Andre Rieu 

“Andre Rieu a plătit o chirie de 180.000 de lei, la care se adaugă TVA, cheltuieli legate de utilități și curățenie. Estimez că beneficiul net al BT Arena a fost de 200.000 de lei, aproximativ 47.000 de euro”, a explicat Rusu, care a menţionat că Rieu nu are onoraiu: “îşi organizează în regim propriu evenimentele şi câştigă din vânzarea biletelor la concerte”. 

 

VEZI cum a fost la primul concert Andre Rieu de la Cluj-Napoca: Rieu și Zamfir s-au suit în dealul Clujului

Andre Rieu a concertat pentru prima dată în România în 2015, susținând numai puțin de șapte reprezentații în Piața Constituției, în perioada 5-14 iunie. Un an mai târziu, a revenit cu orchestra sa la București pentru alte două show-uri (11-12 iulie 2016).  Rieu este un violonist, dirijor și compozitor olandez, cunoscut pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss, în 1987. Este căsătorit de 40 de ani și locuiește, alături de soția sa Marjorie, într-un castel romantic construit în 1452 în orașul său natal, Maastricht, din Olanda. Soții Rieu au doi fii și cinci nepoți.

Deep Purple revine la Cluj-Napoca

Legendara trupă rock Deep Purple revine la Cluj-Napoca, în decembrie 2019, la BT Arena. Britanicii au mai concertat pe Cluj Arena în 2013, în cadrul Arena Music Fest. Mai multe detalii AICI! 

Profit de 1,6 milioane de lei pentru BT Arena 

Ionuţ Rusu, directorul BT Arena, a declarat că sala a avut, în 2018, un profit de 1,6 milioane de lei, din care 150.000 de lei au venit de la Banca Transilvania, care a împrumutat sălii polivalente numele său. “Ne așteptăm ca în 2019 să avem un profit asemănător”. 

Lenny Kravitz, BZN, Tom Jones şi Michael Bolton sunt următoarele nume mari ce vor susţine concerte la BT Arena în 2019. 

 

 


Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un Comentariu