• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Blog / Știri

0
Cinematograful din Piața Mihai Viteazu își schimbă numele și devine Cinema-Teatru Florin Piersic

După ce a împlinit 87 de ani, Florin Piersic mai primește un „cadou” din partea conducerii cinematografului care îi poartă numele. Acesta va avea și mențiunea de teatru pe frontispici.

Citește
0
Istoricul Ovidiu Pecican: "Istoria arată cu totul altfel decât în versiunile de manual"

Istoricul și scriitorul Ovidiu Pecican, autorul cărții „Românii: stigmat etnic, patrii imaginare”, bestseller la Gaudeamus 2022, s-a întâlnit, vineri, cu cititorii la Librăria Humanitas din Cluj.

Citește
0
UNTOLD, ales pentru a doua oară, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume!

Festivalul UNTOLD 2022 a fost votat în top 10 cele mai mari festivaluri ale lumii în clasamentul realizat de DJ Mag, cea mai mare publicație din industria muzicii electronice la nivel global.

Citește
0
Cinematografia indiană vine la Cluj cu cinci producții inspirate din întâmplări adevărate

Zilele Filmului Indian au loc în perioada 8 – 12 februarie 2023, la Cinema Arta din Cluj-Napoca. Vor fi proiectate cinci producții cinematografice cu povești reale sau inspirate din realitate.

Citește
0
Cinematografia nordică, celebrată la TIFF 2023. Inglourious Basterds in variantă finlandeză, satire sau comedii negre, printre filmele propuse în Focus Nordic

TIFF va oferi cinefililor la ediția din 2023, un program dedicat cinematografiei din țările nordice, în urma unei colaborări cu Festivalul de Film Goteborg din Suedia și cu alte instituții de cinematografie din Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

Citește
0
Dimitri Vegas vine la Mssif. Cine mai urcă pe scenă

Unul dintre cei mai doriți DJ din line-up-ul de festival, DIMITRI VEGAS, vine pe scena principală a primei ediții a festivalului Massif, care va avea loc în perioada 3-5 martie în Poiana Brașov.

Citește
0
S-au deschis înscrierile pentru International Jazz in the Park Competition

Concursul cu premii totale de peste 30.000 de euro revine la Cluj după trei ani de pauză.

Citește
0
Bilanțul muzeelor clujene pe anul 2022. S-au stabilit noi recorduri

Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte colțuri ale lumii, înregistrând cifre record de vizitatori.

Citește
0
Istoria Palatului Primăriei Cluj, una dintre clădirile emblematice ale orașului

La intersecția dintre Calea Moților și strada Petru Maior se află o clădire pe care nu ai cum să nu o observi. Vechiul sediu al Comitatului Cluj, actualmente Palatul Primăriei, este un monument istoric, dar și una dintre clădirile cele mai impozante ale orașului.

Citește
0
A murit actriţa italiană Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii ’50 şi ’60, fiind considerată "cea mai frumoasă femeie din lume" din acea perioadă.

Citește