• Căutare generală
  • Companii
  • Evenimente
  • Bloguri

Blog / Știri

0
Rectorul UBB vorbeşte la Stockholm despre cum s-a înfăptuit România

Academicianului Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, va susţine  la Stockholm o conferinţă cu titlul "The Making of Romania (1859-1918)" (Cum s-a înfăptuit Romania între 1859-1918).

Citește
0
Spectacolele Puck, în grădiniţe şi la un festival în Turcia

Teatrul de Păpuși „Puck” din are în aceste zile spectacole și evenimente în Cluj-Napoca (la sediu, în grădinițe și în Parcul Central), dar și în sate ale județului și la Zalău. De asemenea, spectacolul „Strada cu îngeri” participă la finalul săptămânii la Festivalul Internațional pentru Copii și Tineret „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara.

Citește
0
Clujul citeşte! 28.000 de vizitatori la Gaudeamus şi 2.000 de cărţi donate pentru biblioteca din Frata

Peste 28.000 au vizitat Târgul de Carte "Gaudeamus", ce a avut loc între 18 şi 23 aprilie 2018. Evenimentul a însumat 70 de expozanţi şi 90 de evenimente. Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost scriitorul și profesorul Aurel Codoban.

Citește
0
Filme controversate la TIFF, în secţiunea "A fi sau a nu fi politic corect?". Chirilov: „Unii le vor găsi ofensatoare, alții vor respira ușurați ”

Zece producții recente care concurează pentru Premiul FIPRESCI al TIFF vor rula în cadrul secţiunii A fi sau a nu fi politic corect?, în cadrul festivalului de film clujean ce are loc între 25 mai – 3 iunie 2018.

Citește
0
Ioan-Aurel Pop: Între a iubi trecutul şi a te pricepe la trecut ca să îl examinezi este o mare deosebire

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că există o mare deosebire între a scrie un text din iubire pentru trecut şi a te pricepe la trecut ca să îl examinezi.

Citește
0
Goţiu: Ministerul Culturii pune bețe în roate intenției de a include Roşia Montană în patrimoniul UNESCO

Mihai Goţiu a declarat că nu se ştie dacă Ministerul Culturii a trimis datele tehnice solicitate de ICOMOS, în condiţiile în care UNESCO va trebui să ia în vară o decizie privind înscrierea sitului Roşia Montană pe Lista Patrimoniului Mondial.

Citește
0
"Craii de Curtea-Veche", premieră la Naţionalul din Cluj

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca anunță premiera: "Craii de Curtea-Veche" după Mateiu Caragiale, care va avea loc în sala mare, duminică, 22 aprilie, de la ora 19:00.

Citește
0
Reţeaua europeană a oraşelor culturale se întâlneşte la Cluj. "Vom selecta domeniile prioritare şi vom începe colaborarea"

Cluj-Napoca va găzdui şi cea de-a doua întâlnire a rețelei europene a orașelor culturale, eveniment la care vor participa experți și orașe din diferite țări europene angajați în a mobiliza cultura pentru transformarea socială și urbană.

Citește
0
Reaţeaua europeană a oraşelor culturale se întâleneşte la Cluj. "Vom selecta domeniile prioritare şi vom începe colaborarea"

Cluj-Napoca va găzdui şi cea de-a doua întâlnire a rețelei europene a orașelor culturale, eveniment la care vor participa experți și orașe din diferite țări europene angajați în a mobiliza cultura pentru transformarea socială și urbană.

Citește
0
Weekend la Castel revine la TIFF: Primul film al lui Hitchcock și Tokyo Vampire Hotel, fantasy-ul filmat la Cluj

Weekend la Castel revine la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în 26 și 27 mai 2018.

Citește